בטח, בוטולוניום טוקסין הידוע בשמו המסחרי "בוטוקס" – אולי משתק השרירים שלך מרצון, וקצת קשה לקבל את זה. אבל קשה להכחיש את ההשפעה שיש לבוטוקס על הציבור וקהילת הניתוח קוסמטית. למרות תומכים רבים שינסו להרגיע את החששות. הנה כמה עובדות אמיתיות על בוטוקס שאולי יעניינו אותך.
1. בוטוקס הוא שם שיווקי לרעלן בוטולוניום טוקסין. הוא נחשב לרעיל, והוא למעשה אחד מהרעלנים החזקים הידועים ביותר כיום. זה בעצם חלבון שנוצר מחיידק, וכאשר ניטל במינון לא נכון יכול לגרום אף למוות.
2. ישנן מחלות שגורם החיידק הזה, שבעיקר מצוי במזון מקולקל. עם זאת הכמות שבה מוזרק בוטוקס לפנים אינה יכולה לגרום לנזק מאחר והיא כמות מאד קטנה.
3. תיקונים קוסמטיים הם רק חלק קטן מההיקף של מה בוטוקס יכול לעשות עבור חולים. אנשים הסובלים מהתכווצויות שרירים, כולל בעיות מתישות כמו שלפוחית חלשה, יכולים להפיק תועלת מזריקות. זה יכול לעזור לתנועתיות קלה לאלו אשר סובלים מבעיות בשרירים.
4. זוהי דרך טובה שמשמשת כדי לפתור את בעיותיך המיוזעות. אנשים רבים סובלים מבלוטות זיעה פרועות, אשר גורמים להם להזיע כל זמן וכבדות, גם אם הם לא מרגישים חמים במיוחד, לחוצים, או חרדים. על ידי הזרקה בוטוקס לבלוטות הזיעה, הם חסמו ביעילות ובהזעת יתר היא באופן זמני בהקלה.
5. יש יותר מקרי מוות מיוחסים לשימוש בטיפול "המזויף" ממה שיש לחומר האמיתי. בעשרים השנים האחרונות, פחות מ 50 מקרי מוות נרשמו ואף אחד מאלו לא היו קשורים לשימוש קוסמטי. שימוש בחומרים אחרים כתחליף לבוטוקס שלא אושר רפואית, לעומת זאת, עלולה לגרום לפציעה חמורה, סיבוכים, ואפילו מוות.
6. חומר זה הוא בטוח למדי עבור רוב האנשים. עם זאת, מי שנמצאת במהלך הריון או שיש לה אלרגיות ביצים לא צריך לעבור טיפול כאלה עקב סיכונים בריאותים שונים.
7. לפחות מחמישה אחוזים מחולים שמקבלים זריקות יש תופעות לוואי חמורות. אלה שאכן עשויים לחוות שטפי דם, נפיחות, בחילות, סימפטומים של הצטננות או שפעת, כמו גם דימום קל באזור ההזרקה. גם תופעות הלוואי הללו, עם זאת, הן זמניות וחולפים תוך ימים אחדים.
8. ניתן להשתמש בבוטוקס בשילוב עם חומרי מילוי עורי כדי לעזור להרים ולהדק תווי פנים נפולים ולסלק קמטים. לפעמים דבר זה מכונה "מתיחת פנים נוזלית." טיפול זה הוא זול משמעותי ופחות כואב מהניתוח המסורתי.
9. מומלץ לפנות לרופא פלסטיקאי מומחה שישתמש בבוטוקס, בשנים האחרונות רופאים אחרים כגון רופאי שיניים השתמשו בבוטוקס, אך משרד הבריאות הישראלי הטיל עליהם רגולציות שונות.
* מאמר זה אינו מהווה ייעוץ רפואי. לייעוץ רפואי פנו לרופא מוסמך.