כהויות עור, קמטוטים ועור שאיבד את חיוניותו סביב העיניים משווים מראה של עיניים עייפות ונטולות אנרגיה. ד"ר סילבי פואניונק, מומחית רפואת עור ורפואה אסתטית ויועצת רפואית בכירה למותג "ליראק פריז" מסבירה בהרחבה על מראה "עיניים עייפות" ואיך לטפל בו:
"מראה "עייף" נוצר בעור הפנים והעיניים עם הגיל – ולרוב אין לו כלל קשר לכמות שעות השינה בלילה. כמובן שמי שישנה 7-8 שעות לפחות מדי לילה תזכה גם לעור פנים מואר יותר, אך המראה עצמו יכול להופיע עם הגיל אצל כלל הנשים, גם אצל הישנוניות ביותר.
למראה העייף יש גם השפעות גנטיות ותזונתיות אבל בבסיסו הוא תהליך טבעי של עור הפנים והעיניים – כוח המשיכה עובד על העור, הדלדלות השומן בפנים, תופעה אופיינית לתהליך התבגרות העור, גורמת לחוסר במיצוק העור והעור הדק ליד העיניים מושפע מכך יותר מהכל. העור הדק "שוקע" לתוך מבנה שקעי העין, בכך מבליט את הורידים וצל העין ויוצר מראה עייף של כהויות.
כמו כן, נוצרת דינמיקה שלילית כל עור הפנים ומתרחשת נפילה ואיבוד אלסטיות העור, דבר שיוצר שקיות ועור רפוי בעפעפיים, המכסה חלקית את העין. כל אלו מצטרפים למראה כללי של עייפות ותשישות גם אם את אנרגטית ביותר.בנוסף, ישנם גם צעירים שסובלים ממראה עייף כתוצאה מאורח חיים שבחרו בו.
נשים סובלות או נהנות (תלוי איך מסתכלים על זה…) מתהליך איטי של התבגרות עור הפנים מגיל יחסית צעיר. עם זאת, נשים נוטות הרבה יותר להקדיש לתחזוקה וטיפוח של עור הפנים והן נעזרות לרוב בתכשירים מצוינים וטיפולים אסתטיים התורמים להאטת תהליך ההזדקנות ולמראה מטופח ומתוחזק גם בגיל מבוגר.
קונסילר וקרם הגנה עשוי בהחלט לשפר את מראה הכהויות תחת העיניים, כדאי להשתמש בכזה הנמצא בסטיק ייחודי ומונע מגע אצבעות.